Prima Casa continua in 2013

Data publicarii: 14-12-2012 | Finante-Banci

Garantiile neutilizate de banci in cadrul programului Prima Casa derulat in acest an vor putea fi folosite in 2013, potrivit unui proiect de hotarare publicat pe site-ul Ministerului de Finante. Totodata, Finantele propun alocarea unor garantii suplimentare, asa incat programul sa poata continua cel putin pana la jumatatea anului viitor.

Unii finantatori si-au epuizat plafonul reutilizat si sunt pe cale sa epuizeze cota din plafonul suplimentar de 200 milioane euro, stabilit in anul 2012, scrie in document. 

Dintre cei 16 participanti la etapa a 4-a a programului, noua finantatori (respectiv BCR, BRD, CEC, Banca Transilvania, OTP, Unicredit, Raiffeisen, Credit Agricole, Leumi Bank) au solicitat alocarea de sume din plafonul suplimentar de 200 milioane euro, care conform legislatiei actuale puteau fi consumate numai pana la 31 decembrie 2012.

Pentru anul 2013, se propune insa utilizarea garantiilor ramase neutilizate in 2012 si alocarea unui plafon suplimentar al garantiilor care pot fi emise, in valoare de 200 milioane euro, care sa permita continuarea programului pana la cel putin mijlocul anului 2013, in conditiile actuale.

Integral in EVZ.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: