Mai poate ingrasa Bursa porcul in Ajun?

Data publicarii: 18-12-2012 | Bursa

  • Marcel Murgoci, broker la Estinvest caracterizeaza piata ca fiind una ilichida, in asteptare, cu evolutii dezamagitoare pe cei mai multi emitenti
  • Mai sunt zile de tranzactionare putine si nu este exclus sa vedem o incercare a jucatorilor de urcare a cotatiilor pe fondul unor rulaje in crestere
  • "Nici nu sunt evenimente care sa ne indemne la o frenezie in tranzactii"

Luni am consemnat la Bursa de Valori Bucuresti o sedinta cu o lichiditate de aproape sase milioane euro asigurata de rulaje de 17,32 milioane lei in piata reglementata si de tranzactii speciale in valoare de 8,45 milioane lei. Schimburile nu au fost in masura sa miste semnificativ cotatiile, ziua fiind caracterizata de oscilatii modeste la nivelul indicilor. Acestia au avut, de altfel, o evolutie divergenta, cu un declin modest pentru BET-FI si BET-BK si un avans firav pentru celelalte segmente de piata.

"Mai sunt putine zile de tranzactionare si nu se pot intampla foarte multe, chiar daca Guvernul ar putea fi instalat pana vineri. Abia pe 27-28 decembrie s-ar mai putea incerca ingrasarea porcului in Ajun", a declarat pentru Curierul National Marcel Murgoci, director de tranzactionare la SSIF Estinvest Focsani aduagand ca nu este exclus ca in ulrimele sesiuni sa vedem tranzactii mai mari si urcari mai consistente ale cotatiilor.

BRD, jumatate din rulajul pietei

Vedeta zilei de ieri a fost actiunea BRD Groupe Societe Generale, pe care s-au realizat cinci tranzactii deal cu pachete de 1,1 milioane titluri la pretul de 7,36 lei pe unitate ceea ce a cifrat valoarea schimburilor speciale la 8,1 milioane lei. Simbolul doi s-a regasit pe locul doi si pe segmentul regular, cu transferuri de 5,54 milioane lei. Cotatia a inchis, de asemenea, la pretul de 7,36 lei/actiune, cu 0,82% mai sus decat in sedinta precedenta.

Pe locul intai in topul lichiditatii s-au regasit titlurile Fondului Proprietatea (FP), cu volume insumand 5,55 milioane lei, intr-o zi in care acestea au inregistrat un avans de 0,19%, pana la pretul de 0,538 lei/actiune. 

Titlurile SIF Transilvania (SIF3) s-au corectat cu 0,71%, pana la pretul de 0,695 lei/actiune, pe fondul unor rulaje de 1,6 milioane lei. Pe simbolul SIF2 pragul unor volume de un milion de lei a fost depasit numai adunand si tranzactia speciala cu un pachet de 255.000 de actiuni si insumand 0,36 milioane lei.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: