1.600 de posturi si 64 de unitati taiate pentru rentabilizarea BCR

Data publicarii: 18-12-2012 | Finante-Banci

Tomas Spurny, expertul in restructurare angajat de austriecii de la Erste sa redreseze BCR, a facut publice tintele dure ale planului sau de transformare a celei mai mari banci din Romania: 1.600 de posturi trebuie sa dispara, iar 64 de unitati vor fi inchise pana la sfarsitul trimestrului I din 2013 pe langa cele 47 lichidate deja.

El va incerca sa-i convinga pe sindicalistii din banca sa accepte aceasta diminuare drastica de personal sustinand ca astfel poate fi securizat viitorul celor 7.500 de angajati care vor ramane. BCR avea pierderi de peste 172 mil. euro la sfarsitul lunii septembrie, iar Spurny si echipa lui s-au angajat sa readuca banca pe profit de anul viitor.

"Nu este vorba ca asa vreau eu sau altcineva. Este vorba despre o realitate pe care trebuie s-o acceptam: nu mai putem sustine actuala baza de costuri. Suntem intr-o cursa pentru a acomoda si managementul riscului, si nevoile de capital, si neperformantele. Asta e situatia", afirma Spurny.

De cand au preluat grupul BCR in urma cu 7 ani, austriecii au ajustat treptat personalul, ajungand la circa 9.100 fata de 13.500 la nivelul anului 2006. In schimb, pana acum nu au fost nevoiti sa taie reteaua, care ar urma sa coboare sub pragul de 600 de unitati.

Sursa: Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: