Victor Ponta: Anul 2013 va fi mai bun decat 2012

Data publicarii: 20-12-2012 | Economie

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, intr-o emisiune la Antena 3, ca anul 2013 va fi unul foarte greu, dar mai bun decat 2012, in conditiile in care exista stabilitate politica, datele arata ca nu va mai fi seceta iar zona de investitii incepe sa se revigoreze.

'2013 va fi mai bun decat 2012. Va fi foarte greu, dar va fi mai bun decat 2012', a declarat Ponta. 

Acesta a argumentat afirmatia prin faptul ca, in urma votului de la alegerile parlamentare exista majoritate in Parlament, prin faptul ca, potrivit datelor existente, in 2013 nu va mai fi o seceta atat de puternica, dar si prin faptul ca zona de investitii incepe sa isi revina. 

'In primul rand, nu o sa mai avem alegeri si scandal politic si instabilitate politica. Prin votul romanilor si prin aceasta majoritate uriasa in Parlament asta da Guvernului o stabilitate pentru a-si pune in aplicare programul si a nu sta tot timpul sa fie santajat de un grup, de niste parlamentari. In al doilea rand, din toate datele, nu o sa mai avem acea seceta ingrozitoare care ne-a redus veniturile din agricultura enorm de mult. In al treilea rand, partea investitionala care a inceput sa isi revina in 2012, eu stiu foarte multe companii care mi-au spus ca ne vedem dupa alegeri sa vedem si noi cu cine discutam. (...) In al patrulea rand, prin masurile pe care le-am luat am incercat sa oprim coruptia generalizata din zona de incasare a taxelor si impozitelor si vor fi masuri de reorganizare si de economisire care se vor face in zona Guvernului central', a spus primul ministru. 

Acesta a precizat ca vor continua demersurile pentru a fi facute economii, insa a aratat ca Sanatatea si Educatia au fost 'cele mai vaduvite in ultimii ani' si nu pot sa ramana cu bugetul din 2012. 

De asemenea, premierul sustine ca varianta ca Romania sa ceara un ajutor de urgenta de la Uniunea Europeana este exclusa, cu o exceptie. 

'Categoric da (n.r. exclude varianta ajutorului de urgenta) cu o singura exceptie care a fost prevazuta si in actualul acord si care, din fericire, nu s-a intamplat: o criza financiara in zona euro cu totul si cu totul de neprevazut. Din fericire, din ceea ce am vazut si eu la Bruxelles si am discutat, in acest moment ceea ce dupa Grecia, Portugalia, Spania sa prefigura ca o mega-criza financiara nu e probabila in acest moment. E posibila, dar nu e probabila', a spus Victor Ponta. 

Sursa: AGERPRES