Fitch prevede o imbunatatire a sectorului bancar din Romania in 2013

Data publicarii: 21-12-2012 | Finante-Banci

Sectorul bancar din Romania ar putea inregistra o imbunatatire partiala anul urmator, dupa pierderile consemnate in 2010, 2011 si primele noua luni din acest an, insa o recuperare de amploare nu pare probabila, potrivit unui raport al agentiei de rating Fitch.

"O recuperare de amploare nu pare probabila, avand in vedere asteptarile pentru o imbunatatire doar moderata a climatului operational. Fitch estimeaza o crestere economica de 1,8% pentru Romania in 2013, fata de 0,7% pentru acest an", afirma analistii agentiei.

 Parametrii de credit ai sistemului bancar romanesc folositi de Fitch pentru evaluarea bonitatii se vor stabiliza probabil, se arata in raport. Agentia evalueaza sistemul bancar din Romania ca "slab" in privinta calitatii activelor si profitabilitatii, in timp ce pentru capitalizare si finantare calificativul este "mediu".

 Fitch nu se asteapta la o modificare a reglementarilor privind lichiditatea in 2013.

 "Pozitia sectorului bancar in privinta lichiditatii va fi sustinuta probabil in continuare de nivelul ridicat al ratei rezervelor minime obligatorii (20% pentru pasive in valuta si 15% pentru lei)", se arata in raport.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: