Singurul server de posta electronica produs in Romania a ajuns la a doua versiune
Data publicarii: 23-10-2006
Gecad Tehnologies a anuntat recent ca a investit 1,5 milioane euro in primul an de la lansarea aplicatiei de tip server de e-mail Axigen, dupa o investitie initiala de doua milioane de euro la lansarea produsului.
Investitiile din acest prim an au fost dirijate catre dezvoltarea tehnologica si a serviciilor de suport, extinderea canalelor de distributie, promovarea pe piata internationala, au declarat, saptamana trecuta, reprezentantii companiei.
"Am investit foarte mult in aceasta perioada in dezvoltarea tehnologica si in sporirea acoperirii geografice. Astfel, daca in 2005 Axigen era o tehnologie care functiona doar pe sisteme de operare Linux, acum ea poate fi utilizata si de catre firmele care aleg platforme BSD sau Solaris", preciza atunci Oana Bornaz.
Serviciul FIRsT Support, lansat in septembrie de Gecad, permite oricarui utilizator AXIGEN, indiferent daca a achizitionat deja aplicatia sau daca se afla doar in perioada de evaluare, sa primeasca suport tehnic non-stop si gratuit.
Axigen, prima aplicatie de tip server de email dezvoltata in Romania, este distribuita printr-o retea de peste 30 de parteneri, si este utilizata, la un an de la lansare, de companii de pe sase continente, gestionand peste 400.000 de adrese de email, au declarat oficialii companiei, adaugand ca pana la sfarsitul anului numarul casutelor postale va depasi 500.000.
Sunt asteptati sa-si incercele fortele cu noul AXIGEN 2.0 beta pasionati de Linux de pe 6 continente. AXIGEN pune la bataie pentru "linuxarii" participanti la campanie trei MP3 playere de ultima generatie, marca iPod si o "flota" de 30 pinguini.
"Campania de beta-testing incepe astazi si se va desfasura pe parcursul a trei saptamani. Principalul criteriu de evaluare a participantilor va fi numarul de bug-uri raportate dar si inventivitatea. Primii trei testeri care gasesc cele mai multe deficiente in aplicatia noastra vor primi cele trei iPod-uri", explica Oana Bornaz, CEO la AXIGEN.
Totodata, participantii la campanie vor avea ocazia sa viziteze laboratoarele AXIGEN pentru a fi partasi, in premiera, la "nasterea" versiunii comerciale a produsului AXIGEN Mail Server 2.0. "Vizita in laboratoarele AXIGEN va fi insotita de o mare doza de distractie, fiecare participant primind drept rasplata cate un pinguin pentru ca a fost implicat in crearea AXIGEN 2.0", completeaza Oana Bornaz.
Intrarea in campania de beta testing va permite totodata participantilor sa descopere in avanpremiera functiile noi cu care AXIGEN Mail Server 2.0 simplifica activitatea administratorilor de sisteme dar si a utilizatorilor finali, angajatii companiilor ce folosesc tehnologia romaneasca:
- noile instrumente de raportare vor permite administratorilor sa configureze/adapteze procesul de colectare a datelor referitoare la traficul de emailuri si nu numai, sa creeze grafice in care sa se observe evolutia in timp a tuturor parametrilor aplicatiei, inclusive grafice referitoare la incarcarea acestuia sau cantitatea de mesaje care au trecut prin serverul companiei;
- modulul de webmail permite acum utilizatorului final (angajatul companiei in a carei retea este instalat AXIGEN) sa acceseze mult mai usor contul de email de la serviciu si sa-si verifice mesajele atunci cand nu se afla la birou. Spre exemplu, in versiunea AXIGEN Mail Server 2.0 beta, un utilizator are acum acces, de la distanta, la agenda de contacte, poate sa-si utilizeze semnatura la sfarsitul fiecarui email expediat sau poate sa isi configureze raspunsul de tip "out of office".
- functia de previzualizare a modulului de webmail AXIGEN 2.0, ii va oferi de asemenea utilizatorului posibilitatea de a vedea partea de inceput a mesajelor primite, el putand decide pe loc daca doreste sa deschida si sa citeasca aceste mesaje.
"Am promis inca de la lansarea primei versiuni ca vom pastra tot timpul legatura cu utilizatorii tehnologiei AXIGEN si ca pe baza observatiilor si dorintelor acestora vom imbunatati produsul. Ne-am tinut promisiunea si drept dovada AXIGEN Mail Server 2.0 vine cu o serie de functii noi, parte dintre ele fiind rezultatul colaborarii excelente pe care o avem cu utilizatorii si partenerii nostri", conchide Oana Bornaz.
Sursa: NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial