Premierul Victor Ponta va prezenta joi elemente din bugetul pe 2013

Data publicarii: 10-01-2013 | Economie

Primul-ministru Victor Ponta va sustine joi, la ora 18,00, o conferinta de presa privind elemente din bugetul pe 2013, alaturi de ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, si ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Potrivit Biroului de presa al Guvernului, evenimentul va avea loc la Palatul Victoria, la sala de sedinte. 

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri ca va incerca sa prezinte joi elemente referitoare la bugetul pe 2013 de o maniera inteligibila pentru cetatenii de rand, sustinand ca la ora actuala bugetul este o "chestie ezoterica", neinteleasa de platitorii de taxe si impozite. 

Seful Guvernului a precizat la inceputul acestei saptamani ca respectivele elemente legate de bugetul pe anul in curs se vor constitui intr-o "stare a natiunii" care sa arate ce datorii exista din trecut si ce masuri trebuie luate in continuare. 

"Joi voi prezenta nu bugetul de stat, pentru ca pentru publicul larg ca ma apuc sa prezint capitole din buget nu cred ca este solutia buna, ci mai degraba sa prezint starea natiunii, sa arat ce datorii avem din trecut, fara sa incep sa spun de vechea mostenire, ci pur si simplu sa prezint realitatea, sa arat ce lucruri putem sa facem in actualul buget si ce alte lucruri nu le putem face sau trebuie sa le facem altfel. O prezentare eu nu tin minte sa o fi facut in ultimii ani, uite astia sunt banii, asta trebuie sa facem, astea sunt lucrurile pe care le putem face, lucrurile pe care nu le putem face. Mai ales ca va fi o prezentare cu o perspectiva de patru ani, ce bani sunt in 2013, dar care sunt proiectele pe care le incepem in 2013 si putem sa le terminam in functie de alocarile multianuale", a declarat premierul luni, la sediul central al PSD. 

Sursa: AGERPRES