Unde investim si cum economisim in 2013

Data publicarii: 10-01-2013 | Finante-Banci

Care vor fi cele mai bune optiuni pentru investitii si finante personale in 2013? Wall-Street.ro a analizat pentru al saptelea an consecutiv domeniile cheie care pot aduce castiguri atractive.

Depozite bancare: euro sau lei?

Depozitele bancare in euro reprezinta una dintre cele mai bune oferte de investitii pe care le ofera bancile in 2013. Comparativ cu un an in urma, dobanzile la depozitele in euro au ramas aproape la acelasi nivel. Cele mai bune bonificatii sunt in continuare oferite de bancile grecesti si ajung chiar si la 4,75% pe an pentru economiile cu scadenta la 12 luni.

In schimb, depozitele in lei nu mai sunt la fel de atractive, avand in vedere inflatia in crestere si deprecierea leului. Dobanzile oferite de banci la depozitele in lei sunt cu peste un punct procentual mai reduse fata de inceputul anului trecut. In prezent, randamentele la economiile de lei ajung la maxim la 6,85% pe an.

Principalul motiv al acestei evolutii il reprezinta faptul ca Banca Nationala a operat anul trecut trei modificari ale dobanzii cheie, pana la 5,25%, cu intentia de a incuraja creditarea in lei. 

Integral in Wall Street