Grapini: Bugetul actual nu permite plata contractelor de infrastructura turistica incheiate in ultimii doi ani

Data publicarii: 16-01-2013 | Turism

Actualul buget alocat pentru turism nu permite plata contractelor pentru infrastructura incheiate in ultimii doi ani, motiv pentru care autoritatile considera ca nu pot realiza proiecte de investitii, a declarat, marti, la un post privat de televiziune, ministrul delegat pentru IMM, Turism si Mediul de Afaceri, Maria Grapini.

'In doi ani s-au facut 16 proiecte in domeniul infrastructurii in turism, iar noua ne-a ramas acum la minister sa platim. Ne trebuie buget pe 10 ani pentru a plati facturile restante si contractele incheiate. Trebuie sa facem un pol al turismului adevarat, sa avem unde e partia si drum si cafenea si parcare. Acum stam sa decontam contractele incheiate pana in prezent si nu mai putem angaja proiecte de investitii. Bugetul alocat va fi cheltuit pe facturi taiate din urma', a afirmat Maria Grapini. 

De asemenea, oficialul a precizat ca obtine cu greu dosarele solicitate de la directiile pentru turism. 

'Obtin cu greu dosarele de la directiile de turism. Crearea brandului turistic sectorial si promovarea lui au costat 12 milioane euro. La alte sectoare, cum ar fi textile, moda, le-am facut prin parteneriate, cu zero lei. Sa ne intrebam unde sunt banii. Eu m-am ingrozit de cum s-au cheltuit banii, voi face raport pentru fiecare', a adaugat Grapini. 

Aceasta a precizat ca Romania nu a obtinut nimic pe parcursul functiei detinute in conducerea Organizatiei Mondiale a Turismului. 

'Romania detine presedintia OMT. Ce am castigat? Ca in septembrie se termina. Platim cotizatii unde suntem membri. Pai daca ma duc membru, trebuie sa obtin ceva care sa ajute. Dar sa te duci numai ca sa fii membru, sa participi la o conferinta, inseamna ca nu am facut nimic', a precizat Maria Grapini.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: