Consiliul pentru IMM: Sustinem un nou acord cu FMI, dar sa permita investitii

Data publicarii: 16-01-2013 | Afaceri

Reprezentantii firmelor mici si mijlocii sustin incheierea unui nou acord cu FMI pentru ca ar aduce mai multa credibilitate Romaniei, insa apreciaza ca acesta trebuie sa dea mai multa flexibilitate autoritatilor astfel incat sa fie reluate investitiile.

"Consideram ca acest acord sa fie de asemenea natura sa asigure un echilibru macroeconomic, atat de necesar, dar trebuie sa stimuleze si procesul investitional. Nu ne vom relansa altfel si vom patina intre 1-1,5% crestere economica. Acordul trebuie sa dea mai multa flexiilitate, daca se face unul nou. Noi credem ca este bine sa incheiem un nou acord pentru ca da mai multa credibilitate si stabilitate pentru investitori", a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Nicolescu a aratat ca saptamana viitoare reprezentantii patronatelor se vor intalni cu institutiile financiare internationale, ocazie cu care vor prezenta o serie de masuri necesare pentru relansarea investitiilor.

"Asigurarea unui cadru stabil si predictibil pentru mediul afaceri, cerem cat mai putine schimbari, cu doua exceptii: reducerea birocratiei si a fiscalitatii. Cerem adoptarea unei legislatii pentru IMM care sa tina cont in totalitate de propunerile noastre si cresterea sumelor alocate domeniului IMM. In buget se prevede acordarea a 0,4% din PIB pentru IMM, iar anul trecut acest sector a beneficiat de 0,005% din PIB, mai putin de opt ori. Am prezentat un studiu potrivit caruia la 100 milioane de euro pentru programele destinate IMM s-ar crea 100.000 de locuri de munca", a explicat Nicolescu.

Integral in ECONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: