Saxo Bank lanseaza Saxo Prime pentru a furniza clientilor institutionali FX Prime Brokerage

Data publicarii: 16-01-2013 | Finante-Banci

Saxo Bank, specialist in tranzactionare online multi-asset si investitii, lanseaza astazi Saxo Prime, noua sa solutie FX Prime Brokerage, oferind astfel clientilor institutionali acces direct la piata (DMA) majoritatii furnizorilor de lichiditati FX si la principalele medii de tranzactionare din lumea intreaga. Saxo Prime imbina functionalitatile prime brokerage ale Saxo Bank cu conectivitatea de top oferita de MarketFactory, un furnizor de software algoritmic de tranzactionare cu latenta mica si servicii de hostare. 

Saxo Prime extinde oferta de produse Saxo Bank pentru asset manageri, brokerii retail si firmele de tranzactionare, prin furnizarea de FX DMA. Saxo Direct, solutia de conectivitate API (Application Programming Interface), permite accesul la lichiditatile cross-asset, de prima marime, ale Saxo Bank. 

Functionalitatile Saxo Prime DMA sunt construite pe agregatorul FX MarketFactory (portal de tranzactionare), oferind o singura interfata API pentru o conectivitate eficientizata catre bancile si pietele majore, dar si catre retelele de comunicare electronica a valutelor (ECN). Clientii Saxo Bank nu sunt expusi schimbarilor, update-urilor si acordurilor de acces ale diverselor fluxuri, iar interfata API isi pastreaza interfata dupa orice schimbare de mediu, oferind conectivitate permanenta.  

Lucian Lauerman, Head of API Business Saxo Bank, a declarat:

"Cu Saxo Prime si DMA, oferim posibilitatea clientilor nostri sa aiba acces facil si eficient la masa de lichiditati care alimenteaza pietele FX, de la o gama de retele ECN, pana la lichiditatile unei singure banci. MarketFactory este un furnizor de top de servicii de conectivitate cu latenta mica in spatiul FX, cu o solutie tehnica excelenta si un impresionant istoric de reusite. Experienta si dedicarea echipei lor ne vor ajuta sa extindem in continuare oferta noastra exceptionala pentru clienti si sa permitem un acces fara precedent la lichiditati. Saxo Prime imbina conectivitatea directa cu acordurile de acces si intermedierile de creditare acolo unde este cazul, ceea ce inseamna ca un numar mai mare de clienti pot aceesa usor si direct aceste medii.”

Saxo Prime este disponibil incepand cu 23 ianuarie 2013 pentru clientii institutionali Saxo Bank din intreaga lume. Clientii pot solicita informatii la institutionalbusiness@saxobank.com.

Comunicat de presa

Ultimele stiri pe BankNews.ro: