Contul de economii pentru copii vs asigurarea cu acumulare de capital

Data publicarii: 01-02-2013 | Finante-Banci

Produsele de economisire pentru copii devin din ce in ce mai cautate si pe piata romaneasca. Fie ca banii sunt directionati catre banci, fie catre companiile de asigurari, parintii acorda o tot mai mare importanta viitorului financiar sau academic al celor mai mici membri ai familiei.

In cele ce urmeaza, vom aseza fata in fata doua produse de economisire pe termen lung, contul bancar de economii si asigurarea cu acumulare de capital. Care este mai convenabil? Avantajele si dezavantajele fiecaruia, traduse in costuri si beneficii, va pot ajuta sa va formati o parere.

contul de economii pentru copii

AVANTAJE

Principalul avantaj al unui cont de economii comparativ cu o polita de asigurare este posibilitatea de incasare periodica a dobanzii, virata in contul curent.

  • - Dobanzile sunt avantajoase si ajung pana la 5,5-5,75% la economiile in lei (Raiffeisen Bank, CEC Bank, Alpha Bank, Carpatica) si la 3,25% la cele in euro (Alpha Bank). In general, aceste planuri de economii pentru copii sunt remunerate cu o dobanda usor mai ridicata decat cea standard, de obicei cu 0,5 pp.
  • - Unele banci ofera periodic bonusuri de dobanda care maresc castigul net obtinut: la Alpha Dreams de la Alpha Bank se primeste dublul ratei dobanzii standard pentru sumele depuse in cont, daca acesta are o vechime de minim 9 luni; Banca Transilvania acorda pentru fiecare perioada de 12 luni de functionare a depozitului Kid Cont, daca este indeplinita obligatia de alimentare minima periodica a depozitului, o bonificatie suplimentara egala cu 1/12 din valoarea ultimei dobanzi platite.
  • - Alte beneficii pe care le puteti avea sunt optiunile de acumulare (posibilitatea de a depune oricand bani in depozitul la termen) si posibilitatea de capitalizare a dobanzii (adica dobanda primita se adauga banilor din cont, iar urmatoarea dobanda va fi aplicata intregii sume).

Ultimele stiri pe BankNews.ro: