Topul celor mai furate carti din librarii

Data publicarii: 04-02-2013 | Lifestyle

Cartile se citesc, meseria se fura. Iubitori de cultura, romanii au amestecat vorbele si si-au facut o ocupatie din a luat carti de pe rafturile librariilor fara sa plateasca. Cursurile de legislatie rutiera si DEX-ul conduc in topul cartilor furate din librarii.

Zeci de romani s-au gandit ca ar fi inedit sa nu mai cumpere cartile din librarii, ci sa le fure. Dupa ce studiaza terenul, hotii fac inventarul publicatiilor, privesc in stanga si-n dreapta, se asigura ca nu-i vede nimeni, iau cartile de pe rafturi si se grabesc sa paraseasca librariile.

Doua carti si-au dorit cu ardoare romanii, anul trecut. Asa ca le-au luat din magazine si s-au facut ca uita sa le plateasca. Prima, cursul de legislatie rutiera, cea de-a doua, dictionarul explicativ al limbii romane.

Daca legislatia rutira poate fi strecurata cu usurinta intr-o haina sau in geanta DEX-u cantareste peste doua kilograme si este voluminos. Cu siguranta nu incape nici in haine, nici in geanta, asa ca ramane o dilema felul in care au actionat hotii.

Reprezentantii librariilor spun ca infractorii isi pun folie de aluminiu in genti si opresc orice senzor. Doar ca romanii care au luat DEX-ul din librarii nu au apucat nici sa vada care e sensul cuvantului "a fura". Au fost prinsi inainte sa deschida cartea.

La fel s-a intamplat si cu cei care au vrut sa aiba pe rafturi, fara sa plateasca al patrulea volum din "Jurnalul unui Pusti", scris de Jeff Kinney, "Cele 50 de vicii ale domnului Grey”, de E.L.James, dar si "Mananca, roaga-te iubeste", singura carte care a ramas in top, din ultimii doi ani.

Sursa: A1.ro