Credit Agricole a finalizat vanzarea subsidiarei sale din Grecia, Emporiki

Data publicarii: 04-02-2013 | Finante-Banci

Credit Agricole, al treilea grup bancar francez, a anuntat finalizarea vanzarii subsidiarei sale din Grecia, Emporiki, catre banca elena Alpha Bank, si a apreciat ca tranzactia va avea un impact 'usor pozitiv' asupra rezultatelor sale financiare din ultimul trimestru din 2012.

Ca si alte banci, Credit Agricole vinde active si isi eficientizeaza activitatea pentru a indeplini reglementarile mai stricte privind capitalul.

Directorul general al bancii franceze, Jean-Paul Chifflet, a declarat: 'Vanzarea Emporiki catre Alpha Bank nu este doar un pas pozitiv pentru Credit Agricole, ci si pentru sectorul financiar din Grecia, care in prezent se afla intr-un proces de restructurare. Tranzactia va oferi Emporiki cea mai buna modalitate de a-si indeplini obiectivele in actualele conditii de pe piata elena'.

Conform acordului, Alpha Bank va prelua Emporiki Bank, la pretul simbolic de un euro. De asemenea, Credit Agricole s-a angajat sa realizeze o recapitalizare prealabila a fostei sale filiale cu 550 milioane de euro inainte de vanzare, si in plus va subscrie 150 milioane de euro obligatiuni convertibile emise de Alpha Bank. In total, prin insumarea costului initial al achizitiei, pierderile contabile si majorarile de capital, Emporiki a insemnat pentru Credit Agricole o nota de plata de aproximativ 8,7 miliarde de euro.

Intergral in Capital.ro