BNR are aceeasi estimare de crestere economica cu FMI

Data publicarii: 06-02-2013 | Finante-Banci

Banca Nationala a Romaniei are aceeasi estimare de crestere economica pentru acest an ca si Fondul Monetar International, a declarat marti guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. 

"Avem aceeasi estimare de crestere economica cu cea a Fondului Monetar Insternational. Nu mergem pe alte estimari, in schimb spunem ca si expertii Fondului, ca si expertii Guvernului ca avem destule incertitudini si ca acesta crestere conomica pe care multa lume o priveste ca pe un dat, uneori ca pe o variabila, dar o variabila care depinde de o prognoza, de mintea lucida sau mai putin lucida a cuiva de a vedea care va fi cresterea economica este de fapt o rezultanta a foatre multi factori si la fiecare avem incertitudini", a afirmat Isarescu intr-o conferinta de presa.

Fondul Monetar International estimeaza ca Romania a avut crestere economica zero in 2012, dupa un avans al PIB de 2,2% in 2011, iar pentru acest an se asteapta la o crestere relativ modesta, in jur de 1,5%, a declarat seful misiunii FMI de evaluare, Erik de Vrijer, in conferinta de inchidere a misiunii, pe 29 ianuarie.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: