Care e cel mai bun moment pentru a cumpara o masina second-hand

Data publicarii: 06-02-2013 | Auto

Dealerii auto sunt mai flexibili la negocieri in perioada ianuarie - martie, odata cu reducerea bugetelor pentru cumpararea de masini, dupa agitatia lunii decembrie, cand exista o deschidere mai mare pentru astfel de achizitii, scrie Mediafax.

"In decembrie a existat o explozie brusca a inmatricularilor de automobile, o dublare a volumului comparat la acelasi interval anual. Practic, la final de an, cine a dorit o masina a actionat. Este natural ca in lunile urmatoare rulajul sa fie ceva mai redus", a declarat intr-un comunicat Eugen Maciuca, manager la distribuitorul de autovehicule rulate AAA Auto New Kopel.

In ultima luna a anului trecut au fost importate aproximativ 19.000 de masini, mai mult decat dublu fata de luna corespunzatoare din 2011.

Anotimpul si starea meteo pot furniza conditiile bune pentru testarea unui SUV sau vehicul cu garda la sol mai mare, iar cei care cauta astfel de masini sunt interesati de achizitii in aceasta perioada.

"In luna decembrie 2012, potrivit statisticilor DRPCIV, au fost inmatriculate mai mult de 1.000 de autoturisme de import cu tractiune integrala. In schimb, in luna ianuarie 2012, importurile pentru aceeasi clasa au fost la jumatate. Tocmai de aceea masinile pot avea in primele luni ale anului reduceri chiar de 20% fata de cele afisate la final de an, iar o negociere avantajoasa poate fi purtata cu mai mult succes", se arata in comunicat.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: