Intesa Sanpaolo Bank: noi facilitati de finantare destinate sectorului agricol

Data publicarii: 06-02-2013 | Finante-Banci

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara a Grupului Intesa Sanpaolo, a dezvoltat inca un produs de credit destinat agricultorilor in urma unui nou acord cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). Astfel banca acorda acum si credite de finantare a capitalului de lucru beneficiarilor de plati nationale directe complementare (PNDC) in sectorul vegetal. 

Acesta este cel de-al cincilea tip de credit oferit de catre banca in urma acordurilor de colaborare cu APIA si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) dintre cele 14 produse specifice destinate agriculturii. Creditul se acorda in lei si reprezinta 80% din suma cuvenita agricultorilor, conform PNDC. Creditul se poate utiliza pentru activitati curente (de la efectuarea de lucrari agricole, achizitia de inputuri - ingrasaminte, erbicide, asigurari, salarii si multe altele). Atat creditul, cat si dobanda cumulata pentru intreaga perioada de creditare, urmeaza a fi rambursate in momentul incasarii de catre fermieri a sumelor de la APIA. 

Intesa Sanpaolo Bank promoveaza in prezent un intreg pachet de oferte destinate exclusiv sectorului agricol. Printre acestea Creditul agricol de primavara, adresat fermierilor ce cultiva cel putin 80 ha si care au performante economico-financiare bune. Prin intermediul acestui credit se finanteaza pana la 80% din cheltuielile specifice culturilor de primavara si poate fi utilizat pentru orice activitati curente in agricultura. Perioada de creditare este de pana la 12 luni, iar ratele pot fi platite in lunile in care fermierul estimeaza veniturile cele mai mari din vanzarea recoltelor. 

Banca ofera in prezent o gama completa de solutii de finantare dedicate agriculturii, cat si produse si servicii complementare pentru suportul clientilor ce activeaza in acest domeniu. Creditele sunt destinate atat finantarii activitatilor curente, investitiilor pentru cumpararea de terenuri agricole, achizitia de masini si echipamente ori dotarea cu sisteme de irigatii si co-finantarii proiectelor din fonduri structurale derulate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Mai multe informatii despre produsele si serviciile pentru sectorul agricol sunt disponibile pe site-ul bancii www.intesasanpaolobank.ro la sectiunea IMM / Credite Destinate Agriculturii, in orice unitate teritoriala Intesa Sanpaolo Bank sau apeland gratuit Serviciul suport clienti la Tel Verde 0800.800.888.

Cu o istorie de peste 400 de ani, Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai importante grupuri bancare internationale, printre liderii din Europa, ce ofera servicii pentru 20 milioane de clienti. Grupul este prezent in Europa Centrala si de Est, in Orientul Mijlociu si in Africa de Nord, cu peste 1.500 de unitati ale subsidiarelor Intesa Sanpaolo, ce opereaza in 12 tari din regiune. Pe piata locala, Intesa Sanpaolo Bank are o retea nationala de circa 90 de unitati si active totale de peste 5 miliarde lei. 

Comunicat de presa

 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: