Ford B-Max a primit oficial titlul AutoBest 2013

Data publicarii: 07-02-2013 | Auto

Juriul Autobest, format din 15 jurnalisti specializati in domeniul auto din Europa Centrala si de Est, a declarat modelul B-Max produs de Ford la uzina din Craiova drept castigator al editiei din 2013 a competitiei.

 Modelul B-Max primit 830 de puncte din partea juriului depasind cu mult masina clasata pe pozitia a doua, Skoda Rapid, care a fost notata cu 736 de puncte. Pe pozitia a treia s-a clasat Peugeot 301 cu 662 de puncte. Daca primele doua pozitii au avut un punctaj care nu a dat nicio sansa rivalilor, pentru pozitia a treia s-a dat o lupta stransa intre Peugeot 301, Fiat 500L si Dacia Lodgy. Conform oficialilor AutoBest, editia din 2013 a avut cel mai strans Top 5 din istoria competitiei care a debutat in anul 2000.

Cei 15 membri ai juriului format din jurnalisti din Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Grecia, Ungaria, Macedonia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina au acordat, de asemenea, titlu SmartBest pentru sistemul MediaNav aflat din 2012 in dotarea modelelor Dacia. Sistemul de siguranta Multicollision Brake cu care este dotat modelul Golf VII produs de Volkswagen a adus germanilor titlul SafetyBest, in timp ce Andrew Palmer, vicepresedinte executiv al Nissan Motor Co, a primit distinctia ManBest.

Integral in EVZ.ro