Plata in numerar, o oportunitate de economisire ratata

Data publicarii: 08-02-2013 | Finante-Banci

Pentru cei care vor sa isi eficientizeze resursele financiare personale, plata in numerar incepe sa tina de domeniul trecutului. Asta pentru ca fiecare plata in numerar reprezinta o oportunitate ratata de economisire.

Cardurile de credit reprezinta din ce in ce mai mult pentru romani un instrument de plata in plus fata de accesul rapid la o solutie de creditare. Pe primele 9 luni ale anului 2012, atat numarul, cat si valoarea tranzactiilor cu carduri de credit in Romania au inregistrat o crestere de circa 20% fata de perioada similara a anului precedent, pana la 19,8 milioane tranzactii, respectiv 3 miliarde lei.

Analiza tranzactiilor efectuate de catre clientii Bancpost in a doua jumatate a anului 2012 fata de prima jumatate a anului 2012 arata o crestere de peste 30% a valorii cheltuielilor, respectiv cu peste 50% a numarului tranzactiilor facute in locatii de tip bacanii, supermarket-uri sau statii alimentare carburant. De asemenea, se observa o crestere cu 10% a tranzactiilor facute de clientii Bancii la comercianti, in detrimentul tranzactiilor la bancomat.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: