O noua moneda: BITCOIN. Cat de legala este folosirea ei

Data publicarii: 08-02-2013 | Finante-Banci

In absenta unor restrictii guvernamentale, moneda digitala Bitcoin este folosita de americani pentru a cumpara aproape orice, de la servicii de blogging la briose, noteaza NPR, postul public de radio din Statele Unite.

Teoretic, milioane de dolari sunt tinuti in Bitcoin, moneda ce a devenit tot mai populara pe platformele de pariuri online. Jurnalistii straini noteaza insa ca legalitatea folosirii Bitcoin pentru a plasa pariuri este indoielnica.

"Strict din interes jurnalistic, am decis sa-mi cumpar Bitcoin, cursul de schimb de pe majoritatea site-urilor fiind de circa 17 dolari. De atunci a crescut la peste 20 de dolari", noteaza Cyrus Farivar, de la NPR.

Jurnalistul american a folosit moneda digitala pentru a plasa un pariu pe un site care accepta "valuta" digitala. Castigurile obtinute si virate in contul sau au fost tot sub forma de Bitcoin.

Guvernul federal interzice pariurile online. In ultimii ani, Departamentul american de Justitie a subliniat ca nu se poate infiinta un cazinou online offshore la care sa fie plasate pariuri folosind bani din Statele Unite. Anul trecut, mai multi intreprinzatori si-au dat seama ca pot evita reglementarea, folosind Bitcoin.

"Bitcoin ocoleste total reglementarea. Nu exista nicio companie Bitcoin, nu exista nicio cladire care sa reglementeze circulatia monedei. Sunt practic bani gheata", sustine Jerry Brito, cercetatori la Universitatea George Mason.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: