Philippe Lhotte, seful BRD: Fraudele bancare ne-au costat 180 milioane euro

Data publicarii: 13-02-2013 | Finante-Banci

Costul total al fraudelor determinate de gruparea infractionala coordonata de doi dintre angajatii BRD s-a ridicat la 180 de milioane de euro (peste 800 de milioane de lei), insa potrivit noului presedinte - director general al bancii, Philippe Lhotte, o mare parte dintre credite - 109 milioane de euro - a fost provizionata inca din 2011, iar restul, in 2011.

Dosarul fraudelor bancare a ajuns in atentia publicului la sfarsitul anului trecut, cand DIICot a demarat o ancheta privind existenta unui grup infractiomal care obtinea credite fara respectarea normelor bancare.

"BRD a fost victima acestor fraude si a avut, ulterior, o atitudine proactiva in acest caz. Echipa de control intern a bancii, care a fost intarita de experti veniti de la Societe Generale, a descifrat schemele de frauda - nu este un lucru foarte usor - si apoi a fost solicitata ancheta de la DIICOT. Am colaborat cu aceasta institutie, am oferit toate informatiile, dar ei sunt cei care decid acum ritmul in care se deruleaza ancheta”, a explicat Philippe Lhotte.

Integral pe InComeMagazine.ro