Topul celor mai mari companii de asigurari

Data publicarii: 15-02-2013 | Finante-Banci

Jumatate din cele mai mari zece companii de asigurari generale au raportat anul trecut cresteri de doua cifre ale primelor brute subscrise si numai trei jucatori au inregistrat scaderi ale afacerilor, potrivit unor surse din piata. Motorul cresterii au fost insa, pentru cele mai multe companii, vanzarile de polite auto obligatorii (RCA)scrie ZF.ro

 Clasamentul asiguratorilor nu a suferit insa modificari semnificative fata de anii anteriori, compania Astra reusind sa-si pastreze prima pozitie din piata pe fondul extinderii afacerilor pe pietele externe.

Afacerile companiei s-au ridicat la 1,1 miliarde de lei.

Omniasig, compania rezultata in urma fuziunii BCR Asigurari cu Omniasig, ocupa la sfarsitul lunii decembrie pozitia a doua, cu prime subscrise de putin peste un miliard de lei.

Pe pozitia a treia a coborat Allianz-Tiriac, asiguratorul aflat pe locul doi in 2011, cu subscrieri de 807 milioane de lei.

Clasamentul companiilor de asigurari de viata a suferit mai multe schimbari anul trecut, dar in top trei au ramas ING Asigurari, BCR Viata si Metropolitan Life (fosta Alico).

Sursa: Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: