Dan Radu Rusanu este noul favorit pentru preluarea conducerii ASF

Data publicarii: 19-02-2013 | Finante-Banci

Dan Radu Rusanu, unul dintre liderii puternici ai PNL, este noua varianta pentru preluarea sefiei noii Autoritati de Supraveghere Financiara (ASF). Conform unor surse din PSD, liderii politici de la guvernare au decis sa mearga pe mana lui Rusanu, care in urma cu mai bine de 10 ani a fost si presedintele EximBank.

Din momentul in care s-a anuntat infiintarea ASF, o autoritate care preia sub administrare piata de asigurari, piata de pensii private si piata de capital, mai multe nume au fost vehiculate pentru aceasta pozitie. Initatorul legii de infiintare a ASF-ului, Florin Georgescu, care in toamna anului trecut era ministru de finante, a fost primul nume vehiculat. Dupa terminarea mandatului de ministru de finante, in guvernul Ponta 1, Florin Georgescu a decis sa se intoarca la BNR, unde este prim-viceguvernator. Alte nume vehiculate au fost: Mircea Ursache, Daniel Daianu sau Mihai Fercala. 

   Dan Radu Rusanu este un nume binecunoscut in mediile financiare, avand in vedere ca din postura de parlamentar a fost membru si a condus comisia de buget-finante. Infiintarea ASF-ului nu a starnit o reactie pozitiva din partea autoritatilor care trebuie sa fie incluse in acest nou organism, respectiv asigurarile, piata de capital si pensiile private. Sefii acestor institutii (CSA, CNVM si CSSPP) au salutat infiintarea acestui organism, spunand ca acest organism este util, dar infiintarea lui nu trebuie facuta in graba.

   Intr-o prima varianta, in ASF ar fi trebuit sa intre si supravegherea bancara, pe care o coordoneaza Florin Georgescu in cadrul BNR, dar guvernatorul BNR nu a fost de acord ca acest departament sa plece din banca centrala. 

Integral in Ziarul Finaciar


Ultimele stiri pe BankNews.ro: