Parlamentarii pregatesc o lovitura decisiva pentru asigurarea obligatorie a locuintei

Data publicarii: 19-02-2013 | Finante-Banci

Pe ordinea de zi a Camerei deputatilor a revenit un proiect legislativ care urmareste sa schimbe modul in care functioneaza asigurarea obligatorie a locuintei. Potrivit proiectului, cei care isi incheie asigurare facultativa cu unul dintre actionarii Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) nu vor mai fi obligati sa incheie si asigurarea obligatorie.

Un proiect de lege controversat a aparut din nou pe ordinea de zi a Camerei deputatilor cu propunerea de adoptare. Deputatii doresc modificarea Legii nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor, dupa cum ECONOMICA.NET semnala anul trecut.

Singurul articol pe care deputatii vor sa-l modifice va permite celor care isi incheie o polita de asigurare facultativa care acopera si riscurile obligatorii cu una dintre companiile care detin PAID sa nu mai incheie o polita obligatorie.

- Alineatul (9) al articolului 3 se modifica si va avea urmatorul cuprins: "Nu intra sub incidenta prezentei legi persoanele fizice si juridice care incheie o asigurare facultativa a locuintelor care sa acopere toate riscurile prevazute in asigurarea obligatorie, in conditiile in care aceste polite facultative sunt emise de asiguratorii membrii PAID".

In prezent, dupa o decizie a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor din 25 octombrie 2012, cei care inchieie o polita de asigurare facultativa care sa acopere riscurile de inundatie, cutremur si alunecare de teren cu oricare companie din Romania nu mai este silit sa incheie si o polita obligatorie.

Daca noul demers al parlamentarilor va deveni lege, aceasta prevedere se va restrange doar la unii asiguratori, cei care sunt membri PAID. Potrivit proiectului, cei care isi vor asigura facultativ casa cu una dintre cele 13 companii din PAID nu trebuie sa mai incheie si Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale - PAD.

Integral in Economica.Net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: