RBS, aproape de o vanzare a retailului catre OTP?

Data publicarii: 19-02-2013 | Finante-Banci

RBS Romania se pare ca este aproape de o vanzare a portofoliului de retail catre OTP Bank. O parte din clienti au inceput sa fie intrebati daca ar prefera sa ramana la RBS sau le-ar conveni sa fie transferati catre OTP. Vezi ce zic bancile, scrie Capital.ro

Pe la sfarsitul lunii ianuarie, clienti preferentiali ai bancii, din divizia Royal Preferred Banking, au fost intrebati daca ar dori in continuare sa aiba statutul de clienti preferentiali, cu toate serviciile personalizate aferente, sau le-ar conveni sa fie transferati la OTP, cu clientii de retail, au declarat pentru Capital unele surse aflate in legatura stransa cu acesti clienti.

De o negociere intre RBS si OTP s-a tot discutat in ultimii doi ani, dar se pare ca acum RBS este foarte aproape de o vanzare, posibil pe bucati si foarte posibil catre OTP.

Ce zic cele doua banci?

Intrebati de Capital despre preluarea retailului de la RBS, cei de la OTP Bank Romania au negat, prin persoane directorului general al bancii, Laszlo Diosi. "Nu este adevarat”, a declarat Diosi.

De partea cealalta, cei de la RBS nu au negat ajungereala un acord cu OTP in ceea ce priveste portofoliul de retail, dar au recunoscut ca in prezent cauta optiuni de vanzare a activitatilor care nu se incadreaza in strategia bancii.

Integral in Capitral.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: