Actionarii Eurobank au aprobat fuziunea cu National Bank of Greece

Data publicarii: 19-02-2013 | Finante-Banci

Majoritatea actionarilor bancii elene Eurobank au acceptat oferta de preluare prin schimb de actiuni prezentata de institutia de credit rivala National Bank of Greece (NBG), acesta fiind ultimul obstacol pentru finalizarea unei fuziuni care va permite NBG sa ramana cea mai mare banca a tarii.

NBG si Eurobank sunt prezente pe piata bancara din Romania. NBG detine Banca Romaneasca, iar Eurobank controleaza Bancpost.

Peste 84% din actionarii Eurobank au acceptat oferta NBG pana la termenul limita, vineri, potrivit unui document transmis bursei de la Atena si citat de Bloomberg. NBG, cea mai mare institutie de credit a tarii, cu o capitalizare de 951 milioane de euro, a propus in octombrie fuziunea cu Eurobank prin schimbul a 58 de noi actiuni pentru fiecare 100 de titluri Eurobank. Eurobank are o valoare de piata de 250 de milioane de euro.

Bancile din Grecia trec printr-un proces de restructurare, ca urmare a pierderilor masive inregistrate anul trecut din participarea la un program de stergere a datoriilor statului elen, precum si din avansul puternic al creditelor neperformante. Grecia a obtinut in martie un al doilea pachet de ajutor financiare de la statele zonei euro si FMI, in valoare de 130 de miliarde de euro, care a alocat 50 de miliarde de euro pentru recapitalizrea bancilor elene.

"Aceasta decizie strategica pune bazele necesare pentru a derula rapid si adecvat recapitalizarea bancii", a declarat directorul general al NBG, Alexandros Tourkolias.

Integral in Economica.Net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: