Bancile au devenit agentii imobiliare

Data publicarii: 26-02-2013 | Finante-Banci

  • 20 de banci organizeaza licitatii pentru vanzarea caselor, apartamentelor, terenurilor si altor bunuri executate 
  • Unele dintre ele fac reclama bunurilor licitate, folosind expresii precum oferta "last minute" sau "best deals", formand chiar si personalul, pe care-l numeste "agent de vanzari"...
  • Altele vand "la pretul care-ti place" si ofera si credit pentru achizitie

Creantele uriase pe care le-au cumulat de-a lungul timpului asupra persoanelor care au facut credite ipotecare au transformat bancile in agentii imobiliare. Pe site-urile lor, ofertele "superavantajoase", "la pret deosebit", nu mai sunt de mult o noutate.

Imposibilitatea celor peste 750.000 de romani (dupa cum arata o statistica a Bancii Nationale de la sfarsitul anului trecut) de a-si mai plati ratele a determinat numeroase institutii bancare sa demareze procedurile de executare silita.

Executarea se aplica insa in ultima instanta si numai in cazul persoanelor cu datorii mai mari de 90 de zile.

Potrivit datelor postate pe site-ul Casei de Avocatura Coltuc si Asociatii, nu mai putin de 20 de banci organizeaza licitatii pentru vanzarea caselor, apartamentelor, terenurilor si altor bunuri executate.

Se poate spune ca Alpha Bank, CEC Bank, Intesa Sanpaolo Romania, BCR, Banca CR Firenze, Banca Romaneasca, Bancpost, BRD, ING Bank, Libra Bank, Bank Leumi, Marfin Bank, Moldova Agroindbank, OTP Bank, Piraeus Bank, ProCredit Bank, Raiffeisen Bank, Romanian International Bank, Volksbank si UniCredit Tiriac Bank sunt deja specializate in organizarea licitatiilor.

Cel putin amuzant este insa modul in care aceste institutii financiare fac reclama bunurilor imobile licitate, folosind expresii precum oferta "last minute" sau "best deals", formand chiar si personalul, pe care-l numeste "agent de vanzari"...

Conform sursei citate, luna viitoare Alpha Bank intentioneaza sa vanda la licitatie doar 26 de imobile, fata de cele 66 anuntate pentru luna in curs, dintre cele 26 de imobile doar 6 fiind situate in Bucuresti. Avand in vedere pretul la care sunt licitate, se poate spune ca si in luna aprilie banca va incerca sa le vanda. Spre exemplu, un teren de 2.750 mp situat in zona B-dului 1 Decembrie este licitat pornind de la 4,3 mil. lei, iar un apartament de 3 camere din zona Vitan, de numai 60,66 mp, este scos la vanzare cu o reducere de 25% (pentru ca la prima licitatie nu s-a aratat nimeni interesat) la pretul de pornire de 215.250 lei.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: