Martisorul romanesc va fi promovat in aeroporturile din Bucuresti si Timisoara, dar si in Spania si Germania

Data publicarii: 28-02-2013 | Diverse

Martisorul romanesc va fi promovat, in perioada 28 februarie - 1 martie 2013, in aeroporturile internationale din Bucuresti si Timisoara, dar si pe piata externa, in Spania si Germania, a anuntat miercuri Ministerul Economiei.

Campania de promovare a 'Legendei Martisorului, talisman romanesc' se va derula in Aeroportul International 'Henri Coanda' si in Aeroportul International Timisoara 'Traian Vuia' si va continua in Spania, in data de 3 martie 2013, cu ocazia unui eveniment prilejuit de sarbatoarea Martisorului, precum si la Targul International de Turism de la Berlin, care se va desfasura in perioada 6 -10 martie 2013. 

Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, initiatorul campaniei, considera oportuna promovarea Romaniei prin legende autentice, martisorul fiind strans legat de traditia romaneasca. Acest demers de promovare a obiceiurilor romanesti este primul dintr-o serie de campanii de promovare a credintelor autentice pastrate in timp de poporul roman, se mentioneaza in comunicat. 

"La nivel de traditie, de obiceiuri si legende, poporul roman se poate evidentia cu numeroase momente memorabile. Pe langa Colindatul de Craciun, cantatul de Paste pentru vestirea invierii lui Isus, sau Sorcovitul de Anul Nou, exista si obiceiul de a darui celor dragi, de 1 Martie, Martisorul impletit de femeia cea mai in varsta din familie. Legenda Martisorului dainuie de sute de ani la romani si se alatura celorlalte traditii, obiceiuri care asigura consistenta identitatii poporului roman', considera Maria Grapini. 

In perioada 28 februarie - 1 martie 2013, brosura 'Legenda Martisorului, talisman romanesc' va fi oferita turistilor romani si straini in cele doua aeroporturi, dar si prin ghiseele de check-in pentru cei care pleaca din tara si ghiseele de control pasapoarte ale Politiei de Frontiera pe fluxul de sosiri in tara. 

De asemenea, brosura cu textul in limba romana, engleza si spaniola va fi distribuita, duminica, 3 martie 2013, in Plaza Santa Ana si Plaza de Oriente, in fata Palatului Regal, de catre Ambasada Romaniei in Spania, in cadrul evenimentului organizat la Madrid. Cu ocazia Targului International de Turism de la Berlin, brosura va fi distribuita celor care vor vizita standul Romaniei. 

Brosura prezinta legenda martisorului in patru limbi romana, engleza, germana si spaniola, avand atasat un snur de martisor autentic, lucrat manual, pe care turistii romani si straini pot sa-l poarte ca talisman aducator de noroc, in spiritul vechii traditii romanesti. 

Campania de promovare este realizata cu sprijinul CNAB, Aeroportului International 'Traian Vuia' Timisoara, Institutului de Etnografie si Folclor 'Constantin Brailoiu' pentru autenticitatea textului si a Centrului de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei - Aeroporturi Bucuresti. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: