Manfred Weber: Bulgaria se descurca mai bine decat Romania in lupta impotriva coruptiei si crimei organizate

Data publicarii: 28-02-2013 | Politica

Bulgaria se descurca mai bine decat Romania in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei si crimei organizate, a declarat Manfred Weber, vicepresedintele Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, la o reuniune cu reprezentanti ai presei bulgare la sediul legislativului european, relateaza miercuri agentia bulgara de presa FOCUS.

La intalnire au participat si europarlamentarii bulgari Mariya Gabriel, Maria Panayotova si Andrey Kovachev. 

Bulgaria si Romania se afla inca sub mecanismul de monitorizare in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei si crimei organizate, scrie agentia bulgara. 

'Progresele din Bulgaria sunt categoric mai mari decat cele din Romania', a remarcat Weber. El a explicat ca Uniunea Europeana priveste intr-un mod mai strict si cu ingrijorare mai mare la Romania, deoarece in ultimii ani aceasta a suferit schimbari si neintelegeri politice serioase, inclusiv legate de Curtea Constitutionala. 

Potrivit lui Weber, dialogul dintre guvern si cetateni este mult mai bun in Bulgaria in acest moment fata de acum patru ani. 

In ceea ce priveste economia, vicepresedintele Grupului PPE a afirmat ca Bulgaria ar trebui sa fie laudata pentru ca a reusit sa-si mentina stabilitatea financiara. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: