Cretu, Visa: Piata de e-commerce ar putea creste in acest an cu 30-40%

Data publicarii: 28-02-2013 | Finante-Banci

Piata romaneasca de comert electronic (e-commerce) ar putea creste in acest an cu 30-40%, intrucat tot mai multi jucatori se vor orienta catre online, iar perioada de criza determina consumatorii sa se indrepte catre mediul online unde produsele pot fi mai ieftine, a declarat directorul general pentru Romania al Visa Europe, Catalin Cretu, unul dintre vorbitorii de la evenimentul ecomTIM, organizat de Wall-Street.ro si 2parale.

Cele mai importante declaratii din interviu:

- Comertul online are un potential considerabil, in conditiile in care doar un milion din cele 9 milioane de utilizatori de internet din Romania fac cumparaturi online, potrivit estimarilor din piata.

- Principala provocare a pietei comertului electronic este castigarea increderii clientilor de a plati online cu cardul pentru produsele achizitionate pe internet.

- Au existat in trecut situatii dificile in cazul comerciantilor care au dat faliment, iar clientii platitori cu cardul au recuperat cel mai rapid si usor banii, prin simpla comunicare cu banca emitenta a cardului.

- In general, tarile din Europe Centrala se situeaza peste nivelul Romaniei in ceea ce priveste volumul total de plati online, dar sunt anumiti factori, precum puterea de cumparare sau accesul la internet, care influenteaza acest rezultat.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: