Acord UE: Bonusurile bancherilor vor fi limitate. Bancile vor raporta profitul din fiecare tara

Data publicarii: 28-02-2013 | Finante-Banci

Bonusurile bancherilor vor fi limitate in Uniunea Europeana la dublul salariilor fixe, iar incepand din anul 2015 institutiile de credit vor raporta profiturile si taxele realizate in fiecare tara unde activeaza, potrivit unui acord provizoriu intre Parlamentul European si guvernele nationale.

Parlamentul European si guvernele statelor membre UE, reprezentate de Irlanda la negocieri, au incheiat miercuri seara un acord provizoriu privind modalitatea de implementare a noilor reglementari "Basel III", noul regulament international privind sectorul financiar, care are ca scop evitarea unei noi crize financiare, potrivit Financial Times, preluat de CNN.

Astfel, compensatiile financiare variabile, extrasalariale ale bancherilor vor fi limitate la 100% din salariul fix, cu posibilitatea de crestere pana la maximum 200% din salariu dupa consultarea actionarilor.

  Decizia reprezinta o lovitura pentru Marea Britanie, care a incercat sa previna limitarea prea dura a salarizarii in domeniul bancar pentru a apara pozitia Londrei ca centru financiar global.

Impactul intelegerii asupra Londrei va fi insa limitat de tratamentul favorabil acordat compensatiilor financiare pe termen lung dependente de situatia financiara a unei banci, precum platile in actiuni sau obligatiuni.

  Daca va fi confirmat, acordul reprezinta o victorie in special pentru negociatorii din partea Parlamentului European, care au insistat pentru limitarea severa a bonusurilor ca moneda de schimb pentru aprobarea legislatiei de implementare a Basel III.

Clauza privind compensatia financiara a bancherilor ar urma sa intre in vigoare din luna ianuarie a anului viitor.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: