CFD-urile pe actiuni si indici atrag banii investitorilor

Data publicarii: 21-03-2013 | Finante-Banci

CFD-urile sunt cele mai tranzactionate instrumente financiare pe timp de criza pentru ca aduc profituri mari, in timp scurt. Nu este putin lucru sa castigi 30 de dolari la fiecare punct de indice, tranzactionand NIKKEI 225 de exemplu, sau sa ai un randament de 33%, tranzactionand CFD-uri pe General Motors, cand oportunitatile de profit se tot restrang.   

  Desi nu sunt "croite" pentru toata lumea, CFD-urile sunt atractia pietelor, pentru ca aduc castiguri mari, in timp scurt, atat pe piete in crestere, cat si in scadere. In plus, costurile sunt reduse, si nu trebuie cumparate actiunile ce stau la baza CFD-urilor, unele dintre ele cu preturi poate piperate pentru investitorii mici. Asa se face ca actiuni ai unor giganti precum Apple, Facebook, Bank of America, Google, Goldman Sachs, General Motors sau indici majori, precum FTSE 100, S&P 500, NIKKEI 225, se pot regasi si in portofoliile investitorilor obisnuiti, nu doar in ale profesionistilor. Faptul ca tranzactiile au loc in marja, pe credit, sporeste puterea de cumparare/vanzare pentru o suma de bani. Ceea ce, in limbaj financiar, se cheama efect de levier. Daca evolutia actiunilor sau indicilor este anticipata corect, castigul poate fi consistent, ceea ce nu se poate intampla, intr-un timp scurt, achizitionand direct actiunile sau indicii de pe piata de capital.  

  Cat se castiga din tranzactiile cu CFD-uri pe General Motors? 

  La o tranzactie clasica, pe bursa, cu actiuni General Motors, la un pret, sa-i zicem, de 30 de euro, daca au fost achizitionate 100 de actiuni, costul total al tranzactiei va fi de 3.000 de euro, la care se adauga comisionul brokerului. In cazul tranzactiilor cu CFD-uri ce au la baza actiunile General Motors este necesara o marja de 5%, iar suma totala pe care investitorul trebuie sa o aiba in cont este de 150 de euro (5% X 3000 euro). Daca pretul actiunilor General Motors, ce stau la baza CFD-ului, creste la 30,5 euro/actiune, atunci si pretul CFD-ului va urca, iar profitul va fi de 50 de euro (30,5 - 30)X100. Randamentul obtinut in urma tranzactiei cu CFD pe actiunile General Motors va fi de 33%, adica 50 (profitul)/150 (marja necesara), fata de 1,66%, adica 50 (profitul)/3000 (costul total), in situatia in care s-ar fi cumparat actiunile.  

 Costurile tranzactiilor cu CFD-uri se reduc, daca se utilizeaza o platforma de tranzactionare online. Acum poti beneficia de o platforma globala,  puternica oferita de Markets.com, prin intermediul Godwin Austin, fara comisioane sau taxe pentru tranzactii. 

  Cat se castiga din tranzactiile cu CFD-uri pe NIKKEI 225? 

  CFD-urile pe indici ofera posibilitatea de a tranzactiona un intreg indice, nefiind necesara achizitionarea/vanzarea actiunilor din componenta indicelui, fapt ce asigura o expunere pe piata foarte eficienta si economica. Sa luam ca exemplu, cotatia in piata a indicelui japonez NIKKEI 225, de 11211/11213 puncte. S-au cumparat 3 contracte standard la 11213, echivalentul unui contract fiind de 10 dolari pe punct de indice. Pentru a deschide o pozitie, s-a pus in cont marja de 5% (11213 X 10 dolari X 3 contracte X 5%). Castigul obtinut este de 30 de dolari pentru fiecare punct de indice, desigur daca pretul indicelui a crescut peste 11213.  

 Pentru ca CFD-urile pe indici sunt corelate cu performanta unui indice bursier, investitorii isi pot diversifica riscurile de investitie in cadrul a numeroase actiuni reprezentate in indice. Pentru acest lucru, ai la dispozitie platforma Markets.com pusa la dispozitie in Romania de Godwin Austin.  

  Esti pregatit sa tranzactionezi CFD-uri? 

Godwin Austin este un introducing broker pentru Markets.com si Trade.com platforme investitionale globale cu o infrastructura robusta, dezvoltata in peste 100 de tari si in 14 limbi, operate de catre Safecap Investments Limited. Despre Godwin Austin este cunoscut faptul ca ofera, prin intermediul partenerilor sai, instrumente de investitii precum: CFD-uri pe actiuni, obligatiuni, indici, marfuri, si Forex.

Poti alege sa incepi cu tranzactii demo sau sa tranzactionezi direct, pe bani adevarati. Un lucru este insa clar, fie ca esti in faza de initiere, fie ca vrei sa iti sporesti expunerea pe pietele globale, ai nevoie de o platforma de tranzactionare puternica si sigura. Prin Godwin Austin, pe Markets.com beneficiezi de un mediu de tranzactionare securizat, pentru ca sunt utilizate toate mijloacele tehnice necesare pentru protejarea sistemelor de date. Poti fi si tu unul dintre clientii Markets.com accesand Godwin Austin  si vei beneficia de suport 24 de ore, analize financiare personalizate, semnale de tranzactionare prin sms,  educatie financiara, webinarii si seminarii gratuite locale si internationale.