Consiliul Concurentei a inchis fara sanctiuni o investigatie pe piata bancara

Data publicarii: 07-05-2013 | Finante-Banci

Consiliul Concurentei a finalizat fara sa dispuna sanctiuni o investigatie pe piata bancara privind o posibila intelegere intre mai multe banci, fiind analizat comportamentul acestora in 2008 la stabilirea indicilor de piata monetara ROBID si ROBOR .

"Consiliul Concurentei a inchis investigatia avand ca obiect o posibila intelegere intre companiile active pe piata serviciilor bancare si interbancare din Romania. In cadrul investigatiei a fost analizat, in special, comportamentul bancilor participante la stabilirea indicilor de piata de monetara, ROBID (rata dobanzii la depozitele atrase - n.r.) si ROBOR (rata dobanzii la depozitele plasate - n.r.), in perioada octombrie - noiembrie 2008, pe fondul disfunctionalitatilor inregistrate de piata monetara interbancara", potrivit autoritatii de concurenta, scrie Mediafax.

Consiliul Concurentei a investigat Banca Comerciala Romana, BRD - Groupe Societe Generale, CEC Bank, Unicredit Tiriac Bank, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, Ing Bank N.V. Amsterdam Sucursala Bucuresti, Eximbank, RBS Bank si Bancpost.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: