Microsoft a vandut 100 de milioane de licente pentru Windows 8

Data publicarii: 07-05-2013 | IT&C

Grupul informatic american Microsoft Corp a vandut 100 de milioane de licente pentru noul sau sistem de operare Windows 8, care a fost lansat pe piata la finele lunii octombrie a anului trecut, informeaza Reuters.

'Este perfect? Nu. Este nevoie de modificari? Absolut. Suntem constienti de ceea ce trebuie schimbat si vom face acest lucru cat mai rapid posibil', a declarat saptamana trecuta co-presedintele diviziei Windows, Tami Reller. Aceasta a precizat ca Microsoft va lansa un update la Windows 8, denumit provizoriu 'Windows Blue', pana la finele acestui an. 

In pofida noutatilor sale, Windows 8 nu a reusit sa capteze interesul consumatorilor in conditiile in care in primul trimestru al acestui an vanzarile mondiale de calculatoare personale au inregistrat o scadere record de 14%. 

Tami Reller spera ca noile masini ce vor fi lansate de firme precum Lenovo, ASUS si Hewlett-Packard vor schimba situatia in cursul acestui an. 'Stim ca plac laptopurile touch dar consumatorii sunt interesati de asemenea si de pret. Producatorii de hardware trebuie sa mizeze pe volum, pentru a obtine reduceri de pret pe care sa le transfera in canalul de distributie', a apreciat Reller. 

Deocamdata performantele inregistrate de Microsoft pe piata tabletelor nu sunt impresionante, doar 900.000 de tablete Surface fiind vandute in primul trimestru comparativ cu 19,5 milioane iPad si 8,8 milioane tablete Samsung. Reller spera ca update-ul Blue si un nou val de laptopuri vor starni interesul in masinile echipate cu sistemul de operare Windows. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: