FMI: Grecia a facut progrese. Obiectivul major este revenirea la crestere

Data publicarii: 07-05-2013 | International

Grecia a facut progrese si a parcurs un drum lung pentru redresarea finantelor publice, dar provocarea majora este revenirea la crestere economica, potrivit Fondului Monetar International.

In afara progreselor realizate de Grecia pentru depasirea problemelor si eforturile de redresare a economiei, FMI noteaza necesitatea de continuare a reformelor structurale si de restabilire a increderii, care sa sustina cresterea, prin investitii.

"Revenirea la crestere este o conditie prealabila pentru reusita Greciei", se arata intr-un raport al FMI, realizat dupa misiunea FMI si a reprezentantilor Uniunii Europene din luna aprilie.

La incheierea misiunii, creditorii Greciei, respectiv UE si FMI, au furnizat o transa de imprumut de 2,8 miliarde de euro, care era blocata din martie.

In cazul in care Grecia va obtine un excedent primar al bugetului de stat, care exclude serviciul datoriei de stat, Grecia poate solicita o reducere suplimentara a datoriilor, dupa doua operatiuni de acest tip efectuate deja in 2012.

Integral in Mediafax.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: