Sedinta plenului Senatului, suspendata din lipsa de cvorum

Data publicarii: 08-05-2013 | Politica

Sedinta plenului Senatului de miercuri a fost suspendata din lipsa de cvorum. Presedintele de sedinta, vicepresedintele social-democrat al Senatului, Florin Constantinescu, a constatat, in urma efectuarii apelului nominal, ca in sala de plen sunt prezenti 85 de senatori, declarand astfel sedinta suspendata. 

Pe ordinea de zi a plenului Senatului de miercuri erau inscrise sapte proiecte si initiative legislative. Este vorba despre proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 16/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 122/2006 privind azilul in Romania, despre propunerea legislativa pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse si despre propunerea de lege privind cazierul medical sau propunerea legislativa privind redeventa gazelor. 

De asemenea, pe ordinea de zi mai erau inscrise si o propunere de lege privind organizarea si functionarea Consiliului Economic si Social, dar si un proiect legislativ pe acelasi subiect, precum si proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 24/2013 pentru modificarea ordonantei 19/2002 privind unele masuri pentru constituirea si utilizarea fondului locativ de protocol, proprietate publica a statului, si pentru vanzarea unor imobile, proprietate privata a statului, aflate in administrarea Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, pentru care senatorii trebuiau sa dea un vot final. 

Din cele sapte propuneri si proiecte legislative, cinci au caracter de lege organica, pentru adoptarea acestora fiind necesara intrunirea cvorumului (majoritate plus unu). Niciunul dintre proiecte nu are termen de adoptare tacita apropiat. 

Sursa: AGERPRES