Finantarile de la BERD au trecut de 600 mil. euro in 2012

Data publicarii: 13-05-2013 | Finante-Banci

 Volumul de business al Bancii Europene de Recons-tructie si Dezvoltare (BERD), institutie financiara multilaterala printrei ai carei actionari se numara si Romania, s-a ridicat anul trecut la 612 mil. euro pe piata locala, in crestere cu 36% fata de 2011, potrivit raportului anual al bancii.

  Stocul cumulat de angajamente, incluzand impactul unor operatiuni restructurate, anulari de credite si vanzari de expuneri, a ajuns astfel la 6,1 mld. euro pe perioada 1991 - 2012. Unul dintre domeniile vizate in 2012 a fost energia, inclusiv cea din surse regenerabile: portughezii de la EDP au primit peste 58 mil. euro pentru doua ferme de eoliene si asteapta aprobarea a inca 63 mil. euro pentru un proiect fotovoltaic, in timp ce spaniolii de la Eolica mizeaza pe 47 mil. euro pentru o ferma de eoliene din Dobrogea, evaluarea proiectului nefiind finalizata.

  De asemenea, institutia a aprobat in decembrie o linie de credit de 80 mil. euro pentru BCR destinata creditarii IMM-urilor, care asteapta semnarea contractului, in timp ce Banca Transilvania a contractat un imprumut cu destinatie similara de 20 mil. euro.

Sursa: ZF.ro