Ministrul IMM-urilor: Firmele care au lucrat etic si-au plafonat profitul

Data publicarii: 14-05-2013 | Afaceri

Firmele si antreprenorii care au lucrat etic in ultimii 23 de ani si-au plafonat profitul, iar cei care si-au amanat platile catre stat si furnizori si-au maximizat profiturile, a declarat marti ministrul delegat pentru IMM-uri, Turism si Mediu de Afaceri, Maria Grapini, la o conferinta pe tema IMM-urilor si eticii in afaceri.

"Spun din propria experienta - cei care au lucrat etic si-au plafonat profitul, sa fim seriosi. Cei care nu au lucrat etic, care si-au amanat platile, care si in relatia cu statul au fost incorecti si in relatia cu furnizorii evident ca si-au maximizat profiturile, dar au acum un deficit enorm de imagine si reputatie", a spus ministrul Maria Grapini. 

Ea a subliniat ca in perioada de criza in afaceri este ales cel care istoric are o reputatie buna, pentru ca in criza este mult mai riscant sa ai un partener care nu a avut un comportament etic. 

Ministrul IMM-urilor a afirmat ca, in situatia in care s-a ajuns la nivel global, comportamentul etic in afaceri nu mai este o optiune si ar trebui sa devina o obligativitate. 

Grapini a avertizat ca existenta in mediul de afaceri a unor actori care nu actioneaza etic are influente negative si asupra celor corecti si a mentionat ca in Romania restantele primilor 100 de datornici la stat sunt egale cu impozitele platite de 430.000 de IMM-uri in anul 2012. 

"Nu mi-am imaginat ca gasim atatea lucruri de corectat", a spus Grapini, referindu-se la intrarea sa in Guvernul Romaniei din mediul privat. 

Ministrul IMM-urilor a mai spus ca marti la ora 16.00 va avea o intalnire cu patronatele cu ocazia inceperii dezbaterii publice despre simplificarea barierelor administrative si ca va propune in cadrul acestor dezbateri promovarea firmelor care au un comportament etic. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: