Topul comisioanelor de administrare a contului curent

Data publicarii: 14-05-2013 | Finante-Banci



Numai doua dintre cele mai mari 20 de banci locale, respectiv Banca Transilvania si Citi (care tocmai iese de pe piata de retail), au comision zero pentru administrarea contului curent, in timp ce restul au tarife cuprinse intre 1 leu si 7,5 lei pe luna, potrivit datelor de pe site-urile institutiilor de credit.

Cel mai mare comision de administrare a contului curent este perceput de UniCredit Tiriac, care isi taxeaza clientii cu 7,5 lei/luna.

  UniCredit are insa in oferta un pachet ce contine cont curent si card de debit, a carui administrare costa 20 de lei/an (circa 1,7 lei/luna), incercand astfel sa convinga clientii sa aleaga un pachet in locul unui cont simplu. BCR, BRD si Bancpost se afla de asemenea in topul bancilor cu cele mai mari comisioane de cont curent, de 4,5 lei/luna in cazul BCR si 3,5 lei/luna in cazul celorlalte doua.

La polul opus, Volksbank si RBS sunt institutiile de credit care percep cel mai redus comision din piata, de un leu lunar.

De asemenea, Intesa Sanpaolo, Garanti Bank, ING Bank si Italo-Romena taxeaza gestionarea contului curent cu 1,25 pana la 2 lei/luna.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: