Ponta despre listarea Nuclearelectrica: FMI a fost de acord cu o eventuala intarziere

Data publicarii: 15-05-2013 | Bursa

Fondul Monetar International a fost de acord cu o eventuala intarziere pentru listarea societatii Nuclearelectrica la bursa, a declarat marti premierul Victor Ponta, in timpul unei vizite la Slatina.

"FMI a fost de acord, tinand cont de piata energiei nucleare europene, cu o eventuala intarziere, insa eu am discutat cu ministrul Nita si, chiar daca pretul pe care il obtinem nu este cel mai bun posibil, mesajul de continuare a reformelor structurale si de implicare a capitalului privat este important, motiv pentru care vom continua si la Nuclearelectrica si, v-am spus, si Compania Energetica Oltenia, Romgaz si Hidroelectrica. Sper ca in iunie se termina ultimele procese si sa avem societatea scoasa din insolventa, pentru a putea face imediat listarea si managementul privat", a spus Ponta. 

Potrivit calendarului listarilor la bursa asumat de autoritatile romane cu finantatorii internationali - FMI, Banca Mondiala, Comisia Europeana -, societatea Nuclearelectrica urmeaza sa fie listata la Bursa de Valori Bucuresti pana cel tarziu la jumatatea anului 2013. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: