10.500 persoane ar putea fi disponibilizate in perioada 2013-2018; acestea vor beneficia de masuri de protectie sociala

Data publicarii: 15-05-2013 | HR/Cariere

Aproximativ 10.500 de persoane ar putea fi disponibilizate in perioada 2013-2018, acestea urmand sa beneficieze de masuri de protectie sociala, conform proiectului de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.36/2013, analizat, marti, in Comisia pentru munca, familie si protectie sociala din Senat.

Proiectul de act normativ vizeaza aplicarea, in perioada 2013-2018, a unor masuri de protectie sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza planurilor de disponibilizare, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Senatorii din Comisia pentru Munca au mai analizat marti propunerea legislativa privind modificarea si completarea Legii nr.142/1998 privind acordarea tichetelor de masa; propunerea legislativa privind proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.13/2011 privind aprobarea Ordonantei de Urgenta nr. 63/2010 pentru modificarea Legii nr.273/2006 privind Finantele publice locale; propunerea de Regulament al Parlamentului European si al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 577/98 al Consiliului privind organizarea unei anchete prin sondaj asupra fortei de munca din Comunitate si propunere de Directiva a Parlamentului European si a Consiliului privind conditiile de intrare si de sedere a resortisantilor tarilor terte pentru cercetare, studii, schimb de elevi, formare profesionala remunerata si neremunerata, servicii de voluntariat si munca au pair. 

De asemenea, Comisia pentru munca a avut in vedere si Propunerea legislativa privind modificarea si completarea Legii nr.142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, prin care se doreste includerea, alaturi de tichetele de masa pe suport de hartie si a tichetelor de masa in format electronic. 

In finalul sedintei, membrii Comisiei pentru munca au dezbatut doua proiecte de acte legislative europene referitoare la organizarea de anchete prin sondaj asupra fortei de munca si, respectiv, privind conditiile de intrare si sedere a resortisantilor tarilor terte pentru cercetare, studii, schimb de elevi, formare profesionala remunerata si neremunerata, servicii de voluntariat si munca au pair, concluzionandu-se ca ambele acte respecta principiile subsidiaritatii si proportionalitatii.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: