Franta, in recesiune pentru a treia oara in ultimii patru ani. Germania scapa cu o crestere la limita

Data publicarii: 15-05-2013 | International

PIB al Frantei s-a contractat cu 0,2% in primul trimestru, fata de ultimele trei luni ale anului trecut. In trimestrul al patrulea, economia s-a contractat cu 0,2%, procentaj revizuit fata de cat a fost anuntat anterior, a informat miercuri biroul de statistica de la Paris. Economistii consultati de Bloomberg anticipau o scadere economica de 0,1% in primele trei luni.

Intrarea in recesiune pune presiune pe presedintele Francois Hollande pentru adoptarea de masuri care sa sustina cresterea economica. Hollande, care sarbatoreste miercuri primul an la conducerea Frantei, are probleme in a reduce numarul record al somerilor, de 3,22 milioane de persoane. Popularitatea presedintelui a atins un minim record din cauza problemelor economice.

In contextul asteptarilor ca zona euro sa inregistreze contractie pentru al doilea an consecutiv in 2013, Hollande incearca sa obtina o incetinire a ritmului de reducere a deficitului bugetar in statele membre ale uniunii monetare.

Economia germana a reusit sa scape de recesiune in primul trimestru, dupa ce a inregistrat un avans minim, de 0,1%, situat sub asteptarile analistilor.

PIB a crescut cu 0,1% fata de trimestrul al patrulea, cand a consemnat un declin de 0,7%, procentaj revizuit, potrivit biroului federal de statistica de la Berlin. Economistii anaticipau un avans de 0,3%.

Integral in Mediafax.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: