Romania s-a calificat in finala concursului Eurovision 2013

Data publicarii: 17-05-2013 | Lifestyle

Cezar, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2013, s-a calificat in finala concursului cu piesa "It's my life", dupa ce joi seara a evoluat in cea de a doua semifinala a competitiei muzicale, organizata la Malmo, in Suedia.

Romania a fost a patra tara care a fost anuntata finalista, insa ordinea tarilor calificate a fost aleatorie. In finala Eurovision s-au calificat ByeAlex din Ungaria cu "Kedvesem (Zoohacker Remix)", Farid Mammadov din Azerbaidjan cu "Hold Me", Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani din Georgia cu "Waterfall", Eythor Ingi din Islanda cu "Eg a Lif", Margaret Berger din Norvegia cu "I Feed You My Love", Dorians din Armenia cu "Lonely Planet", Krista Siegfrids din Finlanda cu "Marry Me", Gianluca din Malta cu "Tomorrow" si Koza Mostra feat. Agathon Iakovidis din Grecia cu "Alcohol Is Free". 

PeR din Letonia cu piesa "Here We Go", Valentina Monetta din San Marino cu "Crisalide (Vola)", Esma & Lozano din Macedonia cu "Pred Da Se Razdeni", Elitsa Todorova, Stoyan Yankulov din Bulgaria cu "Samo Shampioni (Only Champions)", Moran Mazor din Israel cu "Rak Bishvilo", Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko din Albania cu "Identitet" si Takasa din Elvetia cu "You And Me" nu au reusit sa obtina suficiente voturi din partea publicului si a juriului pentru a trece de cea de-a doua semifinala. 

Marti, in prima semifinala a competitiei, s-au calificat Aliona Moon din Moldova cu piesa "O Mie", Andrius Pojavis din Lituania cu "Something", Ryan Dolan din Irlanda cu "Only Love Survives", Birgit din Estonia cu piesa "Et Uus Saaks Alguse", Alyona Lanskaya din Belarus cu "Solayoh", Emmelie de Forest din Danemarca cu "Only Teardrops", Dina Garipova din Rusia cu "What If", Roberto Bellarosa din Belgia cu "Love Kills", Zlata Ognevich din Ucraina cu "Gravity" si Anouk din Olanda cu "Birds". 

In marea finala de sambata seara s-au calificat, din cele doua semifinale, 20 de piese, desemnate pe baza votului juriului si a publicului, care au contribuit fiecare la decizie cu 50%. Suedia, Germania, Marea Britanie, Franta, Italia si Spania sunt calificate direct in finala. 

Cele mai bune performante ale Romaniei in competitia Eurovision au fost de doua ori locul al treilea, obtinut in 2010 de Paula Seling si Ovi cu piesa "Playing with fire" si in 2005 de Luminita Anghel si Sistem cu "Let Me Try", si o data locul al patrulea, in 2006, prin Mihai Traistariu cu "Tornero". 

Trupa Mandinga a reprezentat Romania anul trecut in finala competitiei si s-a clasat pe locul al 12-lea, cu melodia "Zaleilah". 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: