Daniel Chitoiu garanteaza ca se va indeplini tinta privind arieratele

Data publicarii: 17-05-2013 | Finante-Banci

Ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, a declarat joi ca garanteaza ca se va indeplini tinta privind achitarea arieratelor, iar scrisoarea Romaniei va intra in board-ul FMI.

"Garantez ca scrisoarea va intra in board-ul FMI si acordul se va incheia in bune conditii", a spus Chitoiu. 

Achitarea arieratelor de catre autoritatile locale este unul dintre principalele angajamente asumate de Romania in negocierile cu Fondul Monetar International. 

Delegatia Fondului Monetar International (FMI), care a efectuat in ianuarie a saptea si a opta evaluare a acordului Stand By cu Romania, a anuntat ca va cere board-ului prelungirea acordului cu trei luni, deoarece au existat unele ratari de tinte la finele anului 2012 si pentru ca au existat intarzieri, in special in ceea ce priveste reformele structurale. 

De Vrijer a avertizat insa ca Acordul Romaniei cu Fondul Monetar International va expira si nu va exista o alta intelegere, daca autoritatile romane nu indeplinesc preconditiile asumate pana in luna iunie. Preconditiile se refera la reducerea arieratelor, dar si la masuri care vizeaza companiile de stat - privatizarea CFR Marfa, listarea secundara a unui pachet de actiuni Transgaz, inceperea listarii companiei energetice Oltenia.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: