CertAsig aniverseaza 10 ani in piata asigurarilor

Data publicarii: 17-05-2013 | Finante-Banci

Dupa o crestere de 1600% in ultimii 5 ani si o crestere cu 44% a primelor brute subscrise in 2012, CertAsig aniverseaza cei 10 ani de activitate alaturi de partenerii de afaceri

CertAsig, companie de asigurare si reasigurare cu capital privat si know-how britanic, a fost infiintata in 2003, dupa fuziunea dintre Fortuna SA si compania de asigurare romano-canadiana Aroca. CertAsig a intrat intr-o perioada de dezvoltare accelerata din decembrie 2007, cand fondul de investitii Royalton Capital Investors II (RCI II) a achizitionat pachetul de actiuni majoritar si a consolidat strategia de concentrare pe piata de asigurari corporate. 

Evolutia recenta

In ultimii ani, CertAsig a inregistrat o crestere excelenta si constanta pe pietele din Romania si Turcia.  De la un volum de prime brute subscrise de 0.6 milioane EUR in 2007, CertAsig a ajuns la 6.9 milioane EUR in 2011. Iar in anul 2012, pe o piata a asigurarilor in stagnare, CertAsig a reusit o crestere exceptionala, de 44%, realizand un volum total de prime brute subscrise de 10 milioane EUR. Din 2010, CertAsig s-a orientat pe clase de asigurari non-viata/ non-auto comerciale, concentrandu-se in special pe produse de asigurari specializate, de nisa, segment in care se considera lider de piata.

Crestere solida intr-o piata dificila

CertAsig, una din foarte putinele companii de asigurari din Romania care a reusit sa inregistreze cresteri in ultimii ani, a inceput extinderea internationala, deschizand birouri in Turcia (2012) si Bulgaria (aprilie 2013). Aceasta realizare este cu atat mai importanta cu cat are loc intr-o piata relativ stagnanta, dominata de segmentul neprofitabil al asigurarilor auto.

CertAsig -  produse inovatoare de asigurari pentru companii

CertAsig se concentreaza pe segmentul asigurarilor corporate, pentru care a dezvoltat un portofoliu de produse inovatoare, conceput pentru a acoperi riscurile specifice domeniilor de activitate precum : transport, constructii, IT, servicii, mariitim si aviatie. Aproximativ 40% din portofoliul CertAsig provine din asigurari maritime, in special din pietele din zona Marii Negre si Mediteranei de est.  

Portofoliul CertAsig include asigurari de raspundere civila generala si profesionala, asigurari de garantii contractuale, asigurari de cladiri si bunuri, asigurari specifice domeniilor de inginerie si constructii ; portofoliu pe care compania il imbogateste constant cu produse de asigurare noi, pentru a oferi o acoperire completa.

Promptitudine si corectitudine in rezolvarea daunelor

Unul dintre punctele forte ale CertAsig este reputatia sa de rezolvare corecta si de achitare la timp a dosarelor de daune. In 2012, de exemplu, compania a achitat cea mai mare dauna in Romania, in valoare de 2.95 milioane EUR. 

De asemeni, prin intermediul brokerilor parteneri, CertAsig a asigurat unele din cele mai prestigioase evenimente publice din Romania : spectacolul de deschidere a finalei Europa League la Bucuresti, spectacolul Cirque du Soleil, Sensation: Ocean of White, sau deschiderea Palas Mall din Iasi unde au fost lansate peste 12 000 de lampioane aprinse, record omologat de Guinness Book of Records.

CertAsig - dezvoltare internationala

In ianuarie 2013, CertAsig a fost prima companie romaneasca de asigurari autorizata sa ofere asigurari P&I de catre Ministerul Turc al Transporturilor, Marinei si Comunicatiilor. In aprilie 2013, CertAsig a deschis un birou in Sofia, oferind asigurari de proprietati si bunuri, garantii contractuale, asigurari maritime si aviatice, prin intermediul brokerilor parteneri.

Viziune si planuri de viitor

«Cresterea si stabilitatea CertAsig sunt rezultatele strategiei noastre de concentrare asupra nevoilor companiilor din diferite domenii de activitate, din punct de vedere al management-ului riscurilor. In acesti 10 ani, am implementat cu succes cele mai riguroase standarde internationale de asigurari, corelandu-le cu realitatile in continua schimbare din Romania, Turcia si zona Marii Negre. In prezent suntem interesati si de oportunitatile si potentialul de afaceri din Bulgaria. 

Suntem foarte mandri de parteneriatele pe termen lung si de increderea reciproca pe care le-am construit cu brokerii de asigurari, prin care derulam 90% din activitate. Ne pregatim pentru inca 10 ani excelenti ! », declara James Grindley, Director General si Presedinte al Consiliului de Administratie CertAsig.

CertAsig este o companie de asigurari din Romania, al carei actionar majoritar este  Royalton Capital Investors II, un fond privat de investitii specializat in achizitionarea si dezvoltarea companiilor orientate spre segmentul de servicii, in state din Europa Centrala si de Est, din cadrul Uniunii Europene. Principalii investitori ai Royalton Capital Investors II sunt Alpha Associates, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (EBRD) si Fondul European de Investitii (EIF).

Cu birouri in Bucuresti, Timisoara si Cluj, precum si in Istanbul (Turcia) si Sofia (Bulgaria), CertAsig are o echipa de 52 de profesionisti in asigurari, dedicati dezvoltarii unor relatii solide cu brokeri  si clienti din zona Marii Negre.

www.certasig.ro


Ultimele stiri pe BankNews.ro: