Jaf armat de 1 milion de euro la o banca din Grecia

Data publicarii: 17-05-2013 | International

O spargere de 1 milion de euro au dat doi hoti, dintre care unul de nationalitate albaneza, la o banca din orasul Larissa, capitala prefecturii Tesalia, informeaza publicatia Greek Reporter, citata de Rbc.

'Doi barbati, cu aspect de clienti, au intrat in banca joi, in jurul orei 08:40, iar, apoi, amenintand personalul cu arme - un pistol si o pusca de asalt Kalasnikov - au sustras o suma mare de bani. Prin geamul de la mansarda, infractorii au iesit pe acoperisul cladirii vecine bancii si au disparut', au precizat surse ale politiei. 

Pentru prinderea celor doi hoti, puncte de control ale politiei au fost desfasurate in intreaga zona, iar in cautari a fost implicat si un elicopter al fortelor de ordine elene. In cursul operatiunii, politistii au descoperit o masina carbonizata, care, dupa cum s-a dovedit, a fost furata din Attica in octombrie 2011, anchetatorii incercand sa stabileasca in prezent daca aceasta a fost folosita in jaful armat din Larissa. 

Intrucat infractorii nu aveau fetele acoperite, politia a reusit deja sa-l identifice pe unul dintre ei. Acesta este un cetatean albanez, care a evadat dintr-o inchisoare din Trikala in luna martie a acestui an. Fotografia sa a fost difuzata de televiziunile elene in emisiunile de stiri. 

Un grup de indivizi inarmati au atacat la 23 martie a.c. inchisoarea din Trikala si a ranit doi gardieni. Sase persoane neindentificate s-au apropiat la bordul unei furgonete si a unei masini Pick-Up de penitenciar. Au deschis focul din pusti automate si au aruncate cu grenade in cladire. Asediul s-a incheiat dupa mai multe ore, cand trupele speciale le-au venit in ajutor gardienilor inchisorii. Cel putin 11 detinuti au evadat atunci, dar numai cativa dintre ei au fost ulterior prinsi, ceilalti fiind si acum in libertate. 

Odata cu criza din Grecia s-au multiplicat si cazurile de jafuri bancare. Bancile au fost fortate sa-si suplimenteze masurile de securitate, dintre care unele si-au instalat cabine autogestionate, echipate cu dispozitive de detectare de metale la intrare. Parlamentul elen a propus recent ca recurgerea in timpul spargerilor la pusti automate Kalasnikov sa fie considerata drept circumstanta agravanta pentru ca infractorii care le utilizeaza sa poata fi condamnati pe viata.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: