Maria Grapini: Sa punem turismul balnear la locul pe care il merita

Data publicarii: 21-05-2013 | Turism

Turismul balnear trebuie reabilitat in Romania, ca destinatie care poate dezvolta turismul romanesc, prin folosirea resurselor cu care tara a fost binecuvantata de Dumnezeu, a declarat, marti, ministrul delegat pentru IMM, mediul de afaceri si turism, Maria Grapini, care a participat la Hotel Tourism & Leisure Investment Conference, la Hotel Marriott.

'Romania este una dintre tarile care beneficiaza de la Dumnezeu de resurse naturale, izvoare termale si de apa minerala. Sa punem turismul balnear la locul lui. Trebuie sa vedem cum putem dispune de fonduri europene pentru reabilitarea structurilor balneare si sustinerea celor care investesc in turismul pentru sanatate. Romania trebuie sa fie promovata prin specificitatea ei. Nu mi-a placut sa merg la Herculane si sa vad ca nu exista niciun indicator in ce directie sa te indrepti si este un loc in care in trecut veneau imparati si imparatese, in loc sa se duca la Baden Baden', a spus ministrul Grapini. 

Ministrul pentru turism a spus, de asemenea, ca Romania trebuie sa valorifice patrimoniul cultural si istoria in industria turismului. 

'Romania are o istorie. Are ce arata. Siturile dacice, castelele existente, toate trebuie puse in valoare. Circuitele turistice de acest gen sunt agreate de multi turisti, dar infrastructura ramane o problema importanta', a subliniat, pe de alta parte Maria Grapini. 

Aceasta a amintit ca Romania mai are de atras aproximativ 70 de milioane de euro din bani europeni pentru brandul sectorial de tara, iar o parte din aceasta suma este necesar sa fie alocata dezvoltarii infrastructurii in turism. 

'Vrem sa poata fi atrasi mai multi bani pentru infrastructura in turism. Pregatim pentru perioada 2014 - 2020 documentarea pentru atragerea de fonduri europene si pentru domeniul turism. Exista o deficienta in Romania in ceea ce priveste liniile aeriene de legatura cu unele tari. Avem o gandire de modificare a birourilor de turism din strainatate ale Romaniei. Sunt zone importante unde nu suntem prezenti, cum sunt cele din Asia, China, India. In lunile urmatoare vom lua o decizie privind deschiderea de birouri de reprezentare turistica, acolo unde nu exista', a subliniat Maria Grapini.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: