Groupama a intrat pe minus anul trecut, cu o pierdere de 23 mil. euro

Data publicarii: 22-05-2013 | Finante-Banci

Groupama, subsidiara locala a grupului francez cu acelasi nume, a raportat anul trecut o pierdere neta de 23 mil. euro, fata de un profit de un milion de euro in 2011, potrivit unui raport publicat de grup la Paris. Francezii avusesera in 2011 primul profit net de la intrarea pe piata romaneasca.

  Pierderea de anul trecut este explicata de francezi prin inregistrarea in bilantul companiei a unui provizion special de 10 mil. euro legat de portofoliul de asigurari de credite si de daunele mari pe asigurari auto.

"Scaderea afacerilor din plan local a fost determinata de contextul economic dificil care a erodat profitabilitatea, mai ales in contextul cresterii accelerate a despagubirior pe segmentul RCA. Asigurarile auto obligatorii afecteaza in mod negativ competitivitatea pietei romanesti de asigurari, iar legislatia care favorizeaza victimele cauzeaza pierderi asigura-torilor", scrie in raportul grupului francez.

Contactati de ZF pentru comentarii pe marginea rezultatelor de anul trecut, reprezentantii Groupama Asigurari nu au oferit un raspuns pana la inchiderea editiei.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: