Volksbanken a inregistrat pierderi de 21,3 milioane de euro in primul trimestru

Data publicarii: 22-05-2013 | Finante-Banci

Grupul bancar austriac Oesterreichische Volksbanken AG a inregistrat pierderi in primele trei luni ale acestui an, dupa ce programul de restructurare impus de Uniunea Europeana i-a afectat bilantul, transmite Reuters.

Volksbanken a precizat ca divizia din Romania a inregistrat un mic profit in primul trimestru, insa banca se asteapta ca pe ansamblul anului sa ramana pe pierdere ca urmare a deteriorarii preturilor pe piata imobiliara romaneasca.

In primavara anului trecut, Guvernul austriac a fost nevoit sa preia o participatie de 43% la Volksbanken, al patrulea grup bancar din Austria, in cadrul unui pachet de salvare care i-a costat pe contribuabili peste un miliard de euro.

Insa planul de restructurare, care obliga Volksbanken sa vanda operatiuni de 10 miliarde de euro, a facut ca Volksbanken sa inregistreze pierderi nete de 21,3 milioane de euro in primul trimestru al acestui an, comparativ cu un profit net de 22,2 milioane de euro in perioada similara a anului trecut. De asemenea, activele bancii au ajuns la 25,8 miliarde de euro, cu 6,7% mai putin decat la finele anului trecut.

Integral in ECONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: