Topul conacelor boieresti scoase la vanzare. Pretul unei proprietati cu valoare istorica este egal cu cel al unui apartament de lux in Bucuresti

Data publicarii: 22-05-2013 | Imobiliare

Preturile la care pot fi achizitionate conacele boieresti din diferite regiuni ale tarii coboara pana la 300.000 de euro, pret care include si o padure de 44,4 hectare, iar maximul ajunge la 2,5 milioane de euro, echivalent cu pretul cerut de un proprietar pentru un penthouse de 500 de metri patrati in Bucuresti.

"Potrivit ofertelor listate pe imobiliare.ro, in momentul de fata cel mai scump apartament scos la vanzare in Capitala are un pret cerut de 2,5 milioane de euro. Este vorba despre un penthouse de 500 de metri patrati, construit in anul 1996, situat in zona Dorobanti-Aviatorilor. Suma impresionanta solicitata de proprietar este insa mai mult decat suficienta pentru achizitionarea unei proprietati cu valoare arhitecturala si istorica precum unul sau chiar mai multe conace boieresti; iar in astfel de cazuri oferta vine «la pachet» chiar cu zeci de hectare de teren", se arata intr-un comunicat al portalului imobiliare.ro.  

 Portalul a realizat un top al conacelor scoase la vanzare in diferite regiuni ale tarii, in functie de preturile de listare. Exceptand zona Bucuresti-Ilfov, astfel de proprietati pot fi achizitionate cu mai putin de un milion de euro.  

 Cel mai scump conac scos la vanzare este situat in apropierea Capitalei, in comuna Balotesti. Conacul cu 14 camere are un pret cerut de 2,5 milioane de euro. Cladirea are o suprafata utila de 600 de metri patrati si este amplasata pe un teren de 16,9 hectare. Proprietatea dispune de cale de acces catre lacul din comuna. Totusi, imobilul necesita renovare totala. 

  Pe locul al doilea in clasament se situeaza un conac restaurat cu cinci camere din Timisoara. Cu o suprafata utila de 505 metri patrati si un teren de 1.581 de metri patrati, acesta este scos la vanzare pentru 900.000 de euro. Cladirea are o vechime de peste 150 de ani, fiind construita in stilul clasicismului maghiar din perioada 1830-1840. Imobilul a fost consolidat si renovat de catre actualul proprietar, pastrand insa cu fidelitate caracteristicile arhitecturale ale cladirii. In afara destinatiei de resedinta, conacul poate gazdui un club, restaurant, consulat, sediu de firma sau o clinica privata.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: